Wat onder laminaat leggen?

Wat u onder laminaat moet leggen hangt af van verschillende factoren. Bij vloerverwarming is het belangrijk dat u een ondervloer geschikt voor vloerverwarming onder laminaat legt. In appartementen of flats is een geluiddempende vloer geschikt. Op een vaste houten vloer kunt u ondervloerplaten gebruiken en op beton gebruikt u een ondervloer met vochtwerende onderlaag.

Waarom een ondervloer?

Een ondervloer werkt geluiddempend, egaliserend, isolerend en eventueel vochtwerend. Daarnaast vangt de ondervloer ook de klappen van het lopen op en verlengt u bovendien de levensduur van uw laminaatvloer.

ondervloer voor vloerverwarmingWat onder laminaat leggen?

Ondervloer voor vloerverwarming

Bij vloerverwarming zijn niet alle ondervloeren geschikt. Het is belangrijk dat u bij het aanschaffen van een ondervloer kijkt of deze geschikt is voor vloerverwarming. Ondervloeren die hier niet geschikt voor zijn kunnen niet tegen hitte, of isoleren de vloerverwarming waardoor deze geen functie meer heeft. Goede ondervloeren voor vloerverwarming zijn ventilerend en kunnen tegen de warmte die de verwarming afgeeft. Let op: zet de vloerverwarming nooit hoog; laminaat kan krimpen.

Ondervloer voor appartementen/bovenwoningen

Woont u op een verdieping? Dan is een geluiddempende ondervloer vaak verplicht. Er zijn speciale ondervloeren te verkrijgen die decibel reductie garanderen.

Ondervloer op houten vloer

Heeft u als ondergrond een houten vloer? Dit komt vaak voor in wat oudere huizen. U kunt dan het beste platen gebruiken. Deze platen werken egaliserend, waardoor u een strakke laminaatvloer kunt leggen.

Ondervloer op beton

Op beton is het belangrijk om een ondervloer met vochtwerende onderlaag te leggen. Op deze manier kan er geen vocht bij het laminaat komen. Komt er wel vocht bij het laminaat, dan kan de vloer krom trekken.

Meer informatie

Voor meer informatie over ondervloeren of het leggen van een laminaatvloer kunt u contact met ons opnemen via info@quickfloors.nl of 0527 20 56 07.

[wrvp_recently_viewed_products]

X